Cautare in director firme
Categorii firme   

   Constanta
   Mijloace de transport
   Acte necesare
   Divertisment
   Retete culinare

   Curs ValutarConvertor Valutar
   Retele ATM/BANCOMATE
   Parteneri
Magazin pescuit
Pescuit
Program Facturi
Piatra Neamt


    Statiunile de pe litoralul romanesc
- Eforie Nord -

 
 
    Statiunea EFORIE NORD cautata si apreciata de turisti este asezata intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol. Sunt bine cunoscute efectele curative ale lacului Techirghiol caruia statiunea Eforie Nord ii datoreaza existenta si dezvoltarea. Initial, o asezare modesta, cu case razlete risipite prin vegetatia caracteristica nisipurilor marine.

    In 1901 se construieste, de catre Eforia Spitalelor Civile, un stabiliment sanatorial rezervat copiilor, iar alt stabiliment  pe marginea lacului Techirghiol. Pana in anul 1908, cand s-au construit primele vile, bolnavii erau cazati in corturi.

    Extinderea statiunii incepe dupa anul 1920. Printre primele constructii se numara Sanatoriul “Grand” ridicat in anul 1909. In perioada 1925-1931 au fost construite numeroase vile conturandu-se vatra Eforiei, care treptat isi schimba infatisarea, prin plantatii de salcami si pini.

    In anul 1931 se inalta hotelul “Neptun” iar in 1934 “Belona”, pentru ca in 1935, in apropierea lacului Belona, la “Plaja Noua”, se construieste vila “Cetatea de Nisip”.

    Constructiile moderne incep sa se realizeze incepand cu anul 1958 cand au fost realizate hotelurile Brad, Bega, Felix, Azur, Diana, Union si restaurantul Neon.

    Dupa efectuarea lucrarilor de consolidare si modernizare a falezei, care au loc intre anii 1955-1959, se trece la construirea unor noi hoteluri precum Sport, Lira, Art, restaurantul Debarcader, iar in anii urmatori Minerva, Venus si Europa.

    In anul 1968 sunt date circuitului turistic restaurantele Rapsodia si Iunion, iar intre 1969-1970 casutele complexului Dunarea-Marea Neagra, restaurantul cu specific romanesc si hotelul Selena.
Anul de referinta, o data importanta in viata orasului, este inaugurarea Sanatoriului Balnear si Complexul hotelier Meduza, Delfinul si Steaua de Mare, amplasate pe faleza de Nord a statiunii.

    In anul 1975 sunt date in folosinta hotelul Petrolul si Traian. Dupa 1990 numerosi localnici, dar, indeosebi, foarte multi cetateni din zone diferite ale tarii au cumparat terenuri pe care au fost ridicate numeroase case si vile care au schimbat infatisarea localitatii. Pe langa construnctii masive pe orizontala si verticala, aceste bijuterii arhitectonice dau o noata aparte statiunii scaldate in spatii verzi care ascund cochetele edificii.

    Eforie Nord este intr-o continua schimbare, oferind oaspetilor numeroase posibilitati de tratament si petrecere placuta a timpului. De pilda, Nunta Zamfirei ofera in fiecare seara in sezonul estival spectacole folclorice ilustrand cele mai frumoase traditii de nunta din diferite zone ale tarii.

[Simion Tavitian]

 
 
   Utilizator Nou
Termeni si conditii
Creeaza-ti un cont

   Acces Membri
Login
Recuperare parola
   Eveniment
Expozitie de carte
Exista in biblioteca
Teatru


   Trimite felicitari virtuale
   Statiuni litoralul romanesc
   Cantec pentru voi

   Publicitate

   Coduri postale
   Cupoane de reduceri

   Contact
Sugestii si comentarii


 
eXTReMe Tracker
    FIRME NOI  |  INDEX  |  ADAUGA  |  LINK CATRE NOI  |  RECOMANDA-NE  |  BOOKMARK
Copyright ©2018 Pagini De Constanta - Toate drepturile rezervate. Termeni de utilizare |  Confidentialitate |  Contact