Cautare in director firme
Categorii firme   

   Constanta
   Mijloace de transport
   Acte necesare
   Divertisment
   Retete culinare

   Curs ValutarConvertor Valutar
   Retele ATM/BANCOMATE
   Parteneri
Magazin pescuit
Pescuit
Program Facturi
Piatra Neamt


    Statiunile de pe litoralul romanesc
- Costinesti -

 
 
     Statiunea COSTINESTI este situata pe litoralul romanesc, la 19 km de Eforie Sud. Satele Costinesti si Schitu au fost intemeiate la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre colonisti germani.

    Din pacate, in afara vestigiilor arheologice si a unei istorii care dateaza din antichitate, statiunea nu s-a facut cunoscuta decat in anul 1949 cand a fost organizata prima tabara de copii, urmata in 1956 prin inaugurarea taberei internationale a studentilor.

    In anul 1960 apare prima constructie moderna, Cantina nr.1, urmata in anul 1961 de Complexul Sanatorial, iar in 1966 de cantina restaurant de tip “Belvedere”. Pana in anul 1970 Costinestiul cunoaste o masiva  crestere a spatiului de cazare prin darea in folosinta a vilelor tip bungalow “Delfin” si “Coral” si a casutelor din beton.

    In anul 1976 s-a construit Hotelul Forum iar din 1986 s-au dat in folosinta 22 de vile care, in 1988, completeaza ansamblul cu inca cateva vile cu o capacitate de 279 de locuri.

    Pe buna dreptate statiunea Costinesti este considerata statiunea tineretii.

     Plaja Costinestiului se intinde pe 800 de metri lungime si intre 10 si 50 de metri latime.

    Lacul Costinesti este singurul lac de pe litoralul romanesc care cu este alimentat subteran, are o suprafa de 7 hectare, adancimea este relativ mica, fiind separat de mare printr-un cordon de nisip. Datorita gradului de salinitate ridicat s-a format un strat considerabil de namol folosit la tratarea bolilor reumatice.

    Epava din Costinesti reprezinta un obiectiv turistic deosebit si interesant pentru turistii de pe litoralul romanesc. Epava apartine vasului Evanghelia, o nava comerciala greaca aflata in proprietatea vestitului om de afaceri Aristotel Onassis, esuata la sfarsitul anilor ’60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Noaptea tarziu, pe timp de furtuna vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V. Datorita costurilor ridicate de recuperare nava a fost abandonata, ea intrand in patrimoniul statului roman si devenind un simbol al Statiunii Costinesti. La epava se poate ajunge fie inot, pentru cei mai curajosi, sau cu o ambarcatiune.

[Simion Tavitian]

 
 
   Utilizator Nou
Termeni si conditii
Creeaza-ti un cont

   Acces Membri
Login
Recuperare parola
   Eveniment
Expozitie de carte
Exista in biblioteca
Teatru


   Trimite felicitari virtuale
   Statiuni litoralul romanesc
   Cantec pentru voi

   Publicitate

   Coduri postale
   Cupoane de reduceri

   Contact
Sugestii si comentarii


 
eXTReMe Tracker
    FIRME NOI  |  INDEX  |  ADAUGA  |  LINK CATRE NOI  |  RECOMANDA-NE  |  BOOKMARK
Copyright ©2018 Pagini De Constanta - Toate drepturile rezervate. Termeni de utilizare |  Confidentialitate |  Contact