• Ingrediente
faina 3,800 kg, lapte 1 l, drojdie 200 gr, zahar 900 gr, oua 24, unt 500 gr, sare 100 gr, lamaie rasa 150 gr, vanilina 1 gr, ulei 200 ml, nuci miez 1,800 kg, zahar 1,800 kg, scortisoara 20 gr, stafide 400 gr, lapte 1 l, pesmet alb 300 gr, lamaie rasa 100 gr, oua 4, nuci miez (pt. decor). Produs finit 10 kg.
• Mod de preparare
Se prepara la fel ca si cozonacul cu stafide, cu deosebirea ca in loc de stafide folosim crema de nuci.
Coca se lasa mai tare pentru a fi mai rezistenta.
Crema de nuci se prepara astfel: miezul de nuca se trece prin masina, laptele se pune la fiert si cand clocoteste se opareste cu el pesmstul.
Se adauga la compozitie zaharul pentru a se topi.
Se amesteca bine, dupa care se adauga nucile macinate, scortisoara, lamaia, stafidele si vanilina si se amesteca pana cand se obtine o crema omogena.
Coca se taie in bucati corespunzatoare gramajului dupa care fiecare bucata se intinde intr-o foaie groasa de circa 1 cm peste care se intinde crema de nuci.
Se ruleaza coca.
Coca se poate rula si in forma de baton sau corn.
|