Cautare in director firme
Categorii firme   

   Constanta
   Mijloace de transport
   Acte necesare
   Divertisment
   Retete culinare

   Curs Valutar



Convertor Valutar
   Retele ATM/BANCOMATE
   Parteneri
Magazin pescuit
Pescuit
Program Facturi
Piatra Neamt




Retete Culinare


                    caltabos

    Caltabos

Ingrediente
1/2 din ficat; un rinichi; 1/2 din plamini;1/4 din carnea si grasimea de la capul de porc; 1/4 din slanina de la git (gusa); 1/4 din sorici; 1/4 din carnea fiarta; 1/2 din splina; condimente: piper, ienibahar, coriandru,nucsoara rasa sau cuisoare

Mod de preparare
Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust.
Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu gauri mici, impreuna cu circa 300 g ceapa taiata marunt si calita in prealabil cu o lingura cu untura sau 2 linguri cu untedelemn (pina cind scade apa ce o lasa si devine lucioasa, fara sa se rumeneasca).
La tocatura se adauga o lingurita rasa cu piper, 1/2 lingurita cu ienibahar, o lingurita cu virf de zahar (facultativ), 2-3 cuisoare pisate bine in piulita sau o lingurita cu nucsoara rasa prin razatoarea cu gauri mici,coriandru sau boabe de ienupar macinate, seminte si frunze de cimbru, la alegere, dupa gust.
Cine doreste sa inmulteasca compozitia, poate adauga circa 100 g orez fiert cu 1/2 l apa; se fierb la foc mic (bobul va absorbi apa in intrgime, cind acesta este fiert si va ramine intreg).
La tocatura se adauga 100-200 ml supa cu multa grasime, din oala in care a fiert capul de porc, amestecindu-se bine toate, ca sa aiba consistenta unei paste si potrivindu-se gustul cu sare fina.
Cu ajutorul spritului sau prin masina de tocat, la care s-a montat tubul pentru cirnati, se umplu intestinele de caltabosi, legindu-se la ambele capete cu sfoara subtire.
Cind toti caltabosii sint gata, se introduc in apa sau supa fierbinte (care a fiert in clocot) si, fara sa mai dea in clocot, se tin asa 50-60 minute, dupa care se scot cu strecuratoarea de macaroane, intepind din loc in loc cu un ac gros, sa iasa aerul, ca sa nu plesneasca si li se da drumul citeva minute in apa rece, apoi se aseaza pe platou.

        trimite reteta ta...  

     Vezi alte retete de craciun

     Vezi alte sortimente de retete culinare

    Supe, ciorbe, borsuri

    Friptura
    vezi retete supe...     vezi retete friptura...

    Tocanita

    Salate
    vezi retete tocanita...     vezi retete salate...

    Desert

    Peste si fructe de mare
    vezi retete desert...     vezi retete peste...

    Retete internationale

    Retete de post
    vezi retete internationale...     vezi retete de post...
   Utilizator Nou
Termeni si conditii
Creeaza-ti un cont

   Acces Membri
Login
Recuperare parola
   Eveniment
Expozitie de carte
Exista in biblioteca
Teatru


   Trimite felicitari virtuale
   Statiuni litoralul romanesc
   Cantec pentru voi

   Publicitate

   Coduri postale
   Cupoane de reduceri

   Contact
Sugestii si comentarii


 
eXTReMe Tracker
    FIRME NOI  |  INDEX  |  ADAUGA  |  LINK CATRE NOI  |  RECOMANDA-NE  |  BOOKMARK
Copyright ©2017 Pagini De Constanta - Toate drepturile rezervate. Termeni de utilizare |  Confidentialitate |  Contact