Cautare in director firme
Categorii firme   

   Constanta
   Mijloace de transport
   Acte necesare
   Divertisment
   Retete culinare

   Curs ValutarConvertor Valutar
   Retele ATM/BANCOMATE
   Parteneri
Magazin pescuit
Pescuit
Program Facturi
Piatra Neamt


OBTINEREA CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR

 
 

  Incepand cu data de 15 august 2007, persoanele nascute in judetul Constanta, care nu au antecedente penale, pot solicita obtinerea pe loc a certificatului de cazier judiciar, prezentand cartea de identitate, timbrul fiscal de 1 leu si taxa de urgenta de 5 lei.

  Pentru persoanele nascute in judetul Constanta, care au antecedente penale, certificatul de cazier judiciar, in regim urgent, se elibereaza in termen de 24 ore de la data depunerii cererii.

  Persoanelor nascute in alte judete, care au sau nu antecedente penale, li se elibereaza in regim de urgenta un asemenea document in termen de trei zile lucratoare de la data depunerii cererii.


  In urma colaborarii cu Directia Generala a Finantelor Publice Constanta la sediul inspectoratului, in incinta salii de asteptare, functioneaza un ghiseu unde se poate achita taxa de urgenta de 5 lei.
Acest mod de lucru vine in sprijinul cetateanului fiind scutit de deplasarea la sediul Trezoreriei Municipiului Constanta pentru achitarea taxei de urgenta.


  Persoanele fizice care au un interes legitim pot obtine propriul certificat de cazier judiciar.
Cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, se depune personal la unitatea de politie de la locul de nastere ori de domiciliu.
  Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar se pot adresa personal la Biroul Primiri -Eliberari din cadrul Serviciului Cazier Judiciar Constanta, urmatoarele categorii de persoane:

 • cetatenii romani cu domiciliul in judetul Constanta;
 • cetatenii romani cu domiciliul pe raza altor judete, dar nascuti in judetul Constanta;
 • cetatenii straini cu domiciliul in si/sau cu resedinta pe raza jud. Constanta.
  Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.
  Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita si prin imputernicitii acestora, conform procedurilor legale in vigoare, dupa cum urmeaza:
        
 • in tara, numai pe baza unei procuri autentificate de catre un notar public;
 • in strainatate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori de catre un notar, cu respectarea cerintelor legalizarii actelor oficiale straine. Pentru statele care au aderat la Conventia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient sa fie aplicata apostila.
  Continutul procurii trebuie formulat in termeni clari, din care sa rezulte persoana care a fost mandatata, scopul si durata mandatului.         

        

Programul de lucru al ghiseului primire - eliberare a cazierelor judiciare din cadrul I.P.J. Constanta

LUNI

08,30 – 12,30   13,30 – 16,00

MARTI

08,30 – 12,30   13,30 – 16,00

MIERCURI

08,30 – 12,30   13,30 – 18,00

JOI

08,30 – 12,30   13,30 – 16,00

VINERI

08,30 – 12,30

Certificatele de cazier judiciar se pot elibera in doua moduri:

 • regim de urgenta    
  • pe loc – persoanele nascute in judetul Constanta, care nu au antecedente penale
  • 24 ore – pentru persoanele nascute in judetul Constanta, care au antecedente penale
  • trei zile lucratoare de la data depunerii cererii – persoanelor nascute in alte judete, care au sau nu antecedente penale
 • regim normal
  • 10 zile lucratoare – daca persoana este nascuta in jud. Constanta
  • 30 zile lucratoare – daca persoana este nascuta in alte judete

Acte necesare pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar in regim de urgenta:

 • carte/buletin de identitate
 • timbru fiscal in valoare de 1 RON
 • chitanta emisa de unitatile Trezoreriei care sa ateste plata taxei de urgenta de 5 RON - in conformitate cu prev. art.1 din O.G. nr. 29/14.07.2005 pentru modificarea O.G. nr. 128/2000 privind stabilirea unor tarife pentru serviciile prestate in regim de urgenta pentru persoanele fizice si juridice de catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative, taxele de urgenta (inclusiv taxele in vederea obtinerii certificatului de cazier judiciar – conform anexei 1, pct.16 din O.G. nr. 29/14.07.2005) constituie venituri la bugetul de stat si se achita numai la unitatile Trezoreriei Statului.

Acte necesare pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar in regim normal:

 • carte/buletin de identitate
 • timbru fiscal in valoare de 1 RON

Certificatele de cazier judiciar au valabilitatea de 6 luni de la data eliberarii si numai in scopul pentru care a fost eliberat.
Persoana care figureaza in evidenta cazierului judiciar, poate cere rectificarea datelor inscrise sau a notarilor provizorii, daca acestea nu corespund situatiei reale, ori inregistrarea lor nu s-a facut cu respectarea dispozitiilor legale.

 • In conformitate cu prev. art.1 din O.G. nr.29/14.07.2005 pentru modificarea O.G. nr. 128/2000 privind stabilirea unor tarife pentru serviciile prestate in regim de urgenta pentru persoanele fizice si juridice de catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative, taxele de urgenta (inclusiv taxele in vederea obtinerii certificatului de cazier judiciar – conform anexei 1, pct.16 din O.G. nr. 29/14.07.2005) constituie venituri la bugetul de stat si se achita numai la unitatile Trezoreriei Statului, in conditiile legii.
 • In ceea ce priveste achizitionarea si cuantumul timbrului fiscal, va informam ca potrivit prevederilor H.G nr.797/2005 privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si pentru amenzile care se indexeaza anual pe baza ratei inflatiei, aplicabile in anul fiscal 2006 – valoarea taxei de timbru pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar este de 1 RON, iar timbrele fiscale se achizitioneaza de la sediile Postei Romane sau agenti economici autorizati. 

  In judetul Constanta sunt deschise alte 7 ghisee de primire si eliberare a cazierelor judiciare in regim normal care functioneaza in localitatile Mangalia, Eforie, Baneasa, Cernavoda, Harsova, Medgidia si Navodari.

IMPORTANT pentru persoanele care insotesc minori la iesirea din tara: minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta certificatul de cazier judiciar, conform Art. 31 din  Legea  Nr. 248 din 20 iulie 2005.

 

 
 
   Utilizator Nou
Termeni si conditii
Creeaza-ti un cont

   Acces Membri
Login
Recuperare parola
   Eveniment
Expozitie de carte
Exista in biblioteca
Teatru


   Trimite felicitari virtuale
   Statiuni litoralul romanesc
   Cantec pentru voi

   Publicitate

   Coduri postale
   Cupoane de reduceri

   Contact
Sugestii si comentarii


 
eXTReMe Tracker
    FIRME NOI  |  INDEX  |  ADAUGA  |  LINK CATRE NOI  |  RECOMANDA-NE  |  BOOKMARK
Copyright ©2018 Pagini De Constanta - Toate drepturile rezervate. Termeni de utilizare |  Confidentialitate |  Contact